Кралица на новогодишна трпеза која мами со вкусот: РУСКА САЛАТА колачот кој ги буди сетилата и мами уште повеќе (РЕЦЕПТ)

Доколку барате уживање во новогодишната ноќ, ова е вистинскиот избор за вас
Љубителите на вистински домашни колачи многу добро знаат дека најважно за вкусен десерт е да има квалитетни состојки, но и проверен рецепт и со кој нема грешка.
Совршената комбинација од јаткасти плодови, јајца и неодолив кремаст фил ќе ја направат оваа торта една од оние кои ве тераат да се радувате на празниците повторно и повторно.
За да ја направите потребни се следниве состојки:
Кора:
- 6 белки
- 6 лажици шеќер
- 3 жолчки
- 3 лажици ореви
- 4 лажици брашно
Подготовка:
Се матат белките и шеќерот, па постепено се додаваат жолчките една по една. Во него додадете 3 лажици ореви и 4 лажици брашно.
Од оваа смеса направете две кори.
Фил:
- 6 жолчки
- 6 лажици брашно
- половина литар млеко
- 2 ванилин шеќери
- 1 маргарин
- 150 гр шеќер во прав
Подготовка:
Изматете ја жолчката со лажица брашно и сето тоа сварете го во половина литар млеко. Во него ставете 2 кесички ванилин шеќер. Посебно изматете еден маргарин со 150 гр шеќер во прав и соединете со изладениот фил.
Оваа маса поделете ја на два дела. Се оди на средина и одозгора.
Дополнително подгответе:
- 100 гр сечкани ореви
- 100 гр суво грозје
- 100 гр желе бонбони
Во едниот дел додадете 100 гр сечкани ореви, 100 гр суво грозје, 100 гр желе бонбони.
Да пополни, исполни:
Кора, фил со додатоци, кора, празен фил… По желба можете да ја премачкате тортата со шлаг и да декорирате по желба. Декорацијата е прашање на вашата имагинација, време и волја.