logo
logo
logo

Јапонските кајгана моментално највиралниот рецепт на мрежата: Ви откриваме како се подготвува

Vecer | 18.03.2024

Јапонските кајгана моментално највиралниот рецепт на мрежата: Ви откриваме како се подготвува

Јапонските пржени јајца се уникатно јадење кое ќе ве освои со својот фантастичен вкус и воздушеста текстура, а моментално е меѓу највиралните рецепти на мрежите.

Откако ќе пробате јапонски матени јајца на овој начин, веројатно ќе заборавите на вообичаениот начин на подготовка на матени јајца.

Состојки:

Го имаме најстариот и единствен вистински рецепт за карбонара: Денес воопшто не ја правиме вака

 јајца,

1 лажичка вино за готвење,

2 лажички соја сос,

прстофат шеќер

малку супа од кесичка измешана во многу малку вода (доволна е една лажица)

малку путер

Подготовка:

Виното, шеќерот и малку супа измешајте ги во водата, но внимавајте да не се создаде пена.

На средна температура растопете малку путер во тава и истурете околу една третина од смесата со јајцата. Кога смесата малку ќе се стврдне, со стапчиња за јадење виткајте ја кон центарот на тавата.

Истурете половина од преостанатата смеса со јајца во празниот простор во тавата, а потоа, откако ќе се стегне, ролнајте го ролатот назад. Повторете ја оваа постапка додека не се потроши целата смеса со јајца.

Уверете се дека јајцата се добро сварени за да се постигне совршена текстура.

По желба, додека смесата со јајца е сè уште мека, можете да додадете малку сечкано сирење, што ќе му додаде дополнителна димензија на вкус на ова јадење.

© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата

logo

Vecer.mk е прв македонски информативен портал, основан во 2004 година.

2004-2025 © Вечер, сите права задржани

Сите содржини и објави на vecer.mk се авторско право на редакцијата. Делумно или целосно преземање не е дозволено.

Develop & Design MAKSMEDIA LTD Skopje Copyright © 2004-2025. Vecer.mk