logo
logo
logo

Булгур - здрав и нискокалоричен прилог

Vecer | 23.09.2021

Булгур - здрав и нискокалоричен прилог

Булгурот е храна која сигурно ќе ја засакате доколку јадете просо и ориз. Тоа е здрава житарка, богата со хранливи материи, добра е за варење, имунитет, надуеност … Доколку не знаете како се приготвува, еве едноставен и, секако, нискокалоричен рецепт:

Потребни состојки:

- 1 чаша средно мелен булгур

- малку сол

- вода

- екстра девствено маслиново масло

Начин на пиготвување: Измешајте ги булгурот, една и пол чаша вода, сол и масло во тава. Варете кусо, а потоа покријте ја тавата и варете на тивок оган 12 минути. Тргнете го садот од огнот и оставете го стои покриен околу 10 минути. Промешајте со виљушка.

 

© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата

logo

Vecer.mk е прв македонски информативен портал, основан во 2004 година.

2004-2024 © Вечер, сите права задржани

Сите содржини и објави на vecer.mk се авторско право на редакцијата. Делумно или целосно преземање не е дозволено.

Develop & Design MAKSMEDIA LTD Skopje Copyright © 2004-2024. Vecer.mk