Потребни состојки:

  • 170 г мелени лешници
  • 150 г црно чоколадо
  • 3 лажици масло

Начин на приготвување: Прво на пареа растопете го чоколадото измешано со маслото. Кога овие две состојки ќе се соединат, додадете ги мелените лешници, но настрана одвојте 20 г за да ви послужат за декорација.

Од добиената смеса направете топчиња, откако таа добро ќе се излади. Потоа валкајте ги во мелените лешници (што претходно ги одвоивте), а потоа ставете ги во хартиени кошнички.

На здравје!