Мирослав Лазански починал во 71, година.

Претседателот на Србија Александар Вучиќ изразил сочуство по повод смрта на амбасадотот во Москва Мирослав Лазански.

– Изразувам најдлабоко сочуство на семејството на Мирослав Лазански и сите луѓе кои овој голем човек искрено го сакаа. Србија изгуби голем човек, свој амбасадор во Руската Федерација, еден од најдобрите познавачи на геополитичките прилики, воени стратегии и тактики, исклучителен новинар и публицист, а пред се, добар човек.Човек кој Србија ја сакаше повеќе од се. Му благодарам за се што направи за нашата земја, нека му е вечна слава – рекол Вучиќ.