Хрватските портали објавија снимки од надзорни камери од земјотресот кој го погоди Шибеник, а се почуствувал од Сињ до Дубровник.

Магнитудата на потресот била 4,7 по Рихтер, а интензитетот во епицентарот 6 степени на ЕМС скалата.

– “Неколку секунди, грозно, звукот ужасен, не толку лево-десно, повеќе горе-доле, Шибеник“, Се затресе и креветот и ме разбуди“, “Добро ја затресе куќата“ – се само некои од коментарите на страницата на ЕМСЦ.

Дежурниот сеизмолг Марија Мустаќ коментирала дека потресот кај Шибеник е нов епицентар