Знам барем тројца возачи во градскиот превоз кои имаат повеќе од 65 години и работат. Вака Небојша Митровиќ од Синдикатот на возачите ГСП Белград одговара на прашањето на како е можно зад воланот на автобусот кој вчера влета во детско игралиште во Земун и повреди неколку лица, да е човек од 72 години.

– Оние кои така работат се живи бомби на тркала, а одговараат за толку животни. За материјалната штета нема ни да зборувам, заклучува Митровиќ.
Колку за потсетување, возачот од линијата 45 вчера нешто пред 14 часот влета во детско игралиште во Земун, при што повредени се пет лица, од кои три деца и две девојки. Детското игралиште е речиси целосно уништено.