Во приватен објект во Грачаница, во областа на Тузланскиот кантон, неколку момчиња наводно силувале свој врсник.

Овој страшен случај бил пријавен и во полиција, пренесува порталот „Аваз“.

– Во врска со вашето барање, ве известуваме дека службениците на полициската управа на МУП на Т.К., во соработка со Обвинителството на Кантонот Тузла, ги преземаат потребните мерки и дејствија во врска со настанот пријавен на 18.11.2022 година. до ПУ/ПС Грачаница, што, според пријавителот, се случило во приватна зграда, а не во просториите на училиштето во Грачаница.

Со оглед на чувствителноста на истрагата и заштитата на малолетните/децата вклучени во споменатиот настан, не можеме да изнесеме повеќе информации – изјавија за порталот „Аваз“ од Министерството за внатрешни работи на кантонот Тузла.

Според неофицијални информации, наводно станува збор за предизвик на TikTok направен од ученици од основно училиште и, според Аваз, се е снимено со мобилни телефони.