„Од завршената кривична истрага од страна на полициски службеници од СВР Дубровник-Неретва и Полициската станица Дубровник е утврдено основано сомнение дека 28-годишен маж сторил повеќе кривични дела „Загрозување на животот и имотот со општо опасно дело или средство“ од член 215 ст.1 од Кривичниот законик“, велат од полицијата, а пожарите ги подметнал во периодот од 5 до 7 август годинава.

Против осомничениот е поднесена кривична пријава и истиот вечерта на 11.08.2022 година е предаден на надзорник на притворот.