Трагедија ја потресе Војводина, две малолетни лица на возраст од 14 и 16 години од населбата Фекетиќ се удавија во каналот Дунав-Тиса-Дунав меѓу Ловќенац и Мали Инош во саботата попладнето.

Полицијата и обвинителството во Суботица утврдиле дека тинејџерите скокнале во каналот Дунав-Тиса-Дунав за да се бањаат, но тие не знаеле да пливаат, па се удавиле, пренесува Блиц.

Засега нема елементи на сомневање дека станува збор за насилна смрт, соопшти полицијата