Вечерва околу 20 часот во пристаништето во Каштел избувнал огромен пожар и речиси два часа горат бродови. Некаде околу 21: 30 се слушнала и експлозија. Засега нема информации за евентуални повредени.

Како што пренесува Индекс.хр пожарот во моментов е речиси изгаснат, а дежурниот пожарникар, пак, изјавил дека сите се на теренот и дека нема повратни информации, но дека многу горело.

Исто така, во градот владее силна смрдеа.