Откако минатата недела во Србија бил уапсен лажниот естетски хирург Сава Кнежевиќ ,денеска при бегство од земјата е уапсена докторката шарлатан Олгица Маркановиќ.

Таа била приведена во моментот кога се обидела да ја премине границата со Хрватска, пишува спрски Блиц.

Во март годинава, група жени и мажи тврделе дека биле обезличени со третманот во салонот за убавина, воден од Маркановиќ, за што ја тужеле.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olgica Markanovic (@olgicamarkanovic)

Освен во Белград, Маркановиќ работела и во Бања Лука.

Осомничена е за осакатување на 11 лица. Маркановиќ е уапсена по повеќе обвиненија за кривични дела, вклучувајќи и тешки дела против здравјето на луѓето, надрилекарство, надриапотекарство, неовластено работење … Исто така, како што се наведува, таа немала лиценца од Министерството за здравство за својата работа.

Жртвите на третманите на Олгица Маркановиќ опишале што им се случило пред неколку месеци.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olgica Markanovic (@olgicamarkanovic)

“Отидов кај О.М. за корекција на носот и наместо радост и задоволство, буквално преживеав пекол. И сè уште го живеам”, вели М.Ф. од Белград.

„На вратата стоеше естетско студио, што беше доволно за да не се посомневам дека станува збор за измама, бидејќи како некој може да добие работна дозвола, без навистина да биде професионален и квалификуван. Покрај тоа, сè изгледаше одлично, подобро отколку во повеќето белградски клиники. О.М. ме прими, ме погледна, рече дека ќе се погрижи за сè и закажавме ласерско лекување две недели.Инаку, таа го промовираше овој ласер како единствен и најреволуционерен во Србија и се пофали како и доаѓаат други лекари за да бидат информирани “, наведува М.Ф. (31), пишува Блиц .