Србија на Македонија и донирала дополнителни 13.000 вакцини “Спутник В”, изјавила денес премиерката Ана Брнабиќ, наведувајќи дека досега на таа земја донирани се вкупно 48.000 вакцини.

Брнабиќ на новинарите во Костолац, по обиколка на термоелектраните, им рекла дека на Македонија доцна синоќа испорачани и се дополнителни 13.000 накцини “Спутник В”, во рамки на контингент од 20.000 вакцини компонентни две, наменети за ревакцинација.

Потсетила и дека тие 20.000 вакцини испорачани се пред три недели.

Премиерката нагласила дека има доволно вакцини за нашите граѓани и дека доколку има потреба Србија и понатаму ќе биде отворена за подршка на пријателите и партнерите во регионот.

– Не можеме да се вратиме во нормален живот ако сите останати не се вратат во нормален живот. Тоа е вложување во една заедничка сигурност и безбедност, рекла Брнабиќ.