Поранешниот министер за одбрана на Србија Драган Шутановац рече дека решавањето на прашањето на шверц во Северна Митровица „со помош на специјални единици, долги цевки и рафални истрели е апсолутно неприфатливо и недозволиво“.

Шутановац напиша на Твитер дека „ранувањето на демонстрантот во грбот е доволна причина да се распушти Росу, чии членови очигледно немаат никаква врска со полициската работа“.

– Решавањето на прашањето за криумчарење во Митровица со помош на специјални единици, долги цевки и рафални истрели е апсолутно неприфатливо и недозволиво. Ранувањето на демонстрантот во грбот е доволна причина за распуштање на РОСУ, чии членови очигледно немаат никаква врска со полициската работа наведува Шутановац.