Според нецелосно преброени гласачки ливчиња, неофицијалните извештаи  од претседателските избори во Турција мнозински гласови влегоа во изборните сандачиња на сметка на актуелниот претседател Реџеп Таип Ердоган.

Prvi rezultati izbora u Turskoj pokazuju da Erdogan vodi

Со овие избори претседателот Ердоган ќе владее следните 5 години, како прв човек на Турција.