Реакцијата доаѓа откако Милановиќ вчера изјави дека „Крим веќе нема да биде Украина“ и дека „Косово е одземено од Србија“… На ова жестоко реагираше Киев, а Пленковиќ рече дека „Украинците реагирале така како што треба“.

„Реагираат на оној кој во меѓународната заедница го урива нашиот надворешнополитички кредибилитет, а тоа е Милановиќ, кој изговара погрешни реченици и судови“, рече Пленковиќ, уверувајќи дека Хрватска има одлични односи со Украина..