Уште едно бизарно видо кружи по социјалните мрежи, а сите се прашуваат дали луѓево се реални или само ГРДО се шегуваат.

Неколку мажи од Србија станаа хит откако на социјалните мрежи се појави видео во кое покрај трубачи, пијани гости, прасе на ражен и алкохол, се појавува и мртовечки сандак сосе венци на него.

@draskom♬ original sound – Draško Mijatović

Во видеото се гледа како трувачи свират додека четворица мажи го изнесуваат сандакот со насмевки на лицата.
Иако во описот на видеото стои „Отиде бабата“, некои од корисниците на социјалните мрежи напишале дека видеото е направено во Сурчин, во Белград, на една прослава организирана кај човек кој ги изработува сандаците.
И тука не завршува морбидното видео, во еден момент додека трубачите ја подгреваат атмосферата еден од оние кои го носел сандакот, зема венец и игра со него, за сето време, секако, смеејќи се како и останатите.