Централната изборна комисија на Босна и Херцеговина објави нови официјални податоци, но се уште нецелосни резултати од гласањето за Претседателството на Босна и Херцеговина. По пребројани 84,75 отсто од гласовите, Жељко Комшиќ поведе пред Борјана Кришо.

Според последните податоци Комшиќ освоил 183.529 гласови или 53,61 отсто. Борјана Кристо има 158.781 глас или 46,39 отсто.

Другите двајца членови на Претседателството на БиХ се Денис Беќировиќ и Жељка Цвијановиќ.