Откако Мирослав Шкоро загуби на локалните избори за градоначалник на Загреб, од неговиот противник Томислав Томашевиќ, корисниците на Твитер беа „немилосрдни“ кон него.

Неуморните твитерџии, секогаш подготвени да се справат со секоја ситуација во Хрватска, брзо почнаа да споделуваат „шеги “ и на сметка на Шкоро.

Преовладуваше тоа со презимето, па изобилуваа тие како „скоро градоначалник“ на социјална мрежа.

Некои не пропуштија да потсетат и за се што досега се кандитирал.