Насобраните пееле „Излези душо“.

Полициски сили се собрани околу зградата на црногорската телевизија.

Според Дан, вицепремиерот им се обратил на демонстрантите и порачал дека нема да има предавства и дека ќе се зачува изборната волја на граѓаните.

„Ќе ви се придружам кога ќе имам време“, додал тој.

Протестниот собир во главниот град започнал во 19 часот.