ХРВАТСКИ RTL: Србија победила во војна за вакцини, ЦЕЛ СВЕТ ЗБОРУВА ЗА ТОА (видео)

Хрватскиот RTL емитувал прилог во кој се наведува дека Србија победила во војна за вакцини.

“Додека во Хрватска се вакцинирале одвај 60.000 луѓе, во Србија вакцина примиле десет пати повеќе жители“, со овие зборови почнал прилогот во кој се се зборува успехот на Србија.

Понатаму се наведува дека пред Србија во Европа е само Велика Британија, а во светот се само Изреал, САД и УАЕ.
Во прилогот се зборува дека за Србија зборува цел свет, а председателот Вучиќ и премиерката Ана Брнабиќ даваат интервјуа за светски медиуми во кои се известува за успехот на Србија.

Видео…