Инцидентот се случил во градинката на улицата „Пировска“ во близина на црквата „Свети Никола“.на местото пристигнале три возила на брза помош, кои за жал само констатирале смрт на тројцата починати.

Четвртата жртва веќе е во „Пирогов“. Неговата состојба е сериозна. Тим од мултидисциплинарни специјалисти го разгледуваат.

Според приказните на луѓето кои живеат во околината, во текот на денот во градинката имало повеќе сириски државјани, дел од нив си заминале. Најверојатно другите мажи се обиделе да се скријат од силниот дожд под едно дрво.