Во рамките на протестната прошетка за Украина во Цетиње се одржа акција во која се продаваа книги за Украина.

Подоцна беше објавено дека „цетињани собрале 245 евра помош за Украина“.

Оваа вест веднаш предизвика потсмев на социјалните мрежи.

„Не знаат дека Зеленски не брои ништо под милијарда долари“, е еден од коментарите.

Некои иронично рекоа дека „конечно осамна во Украина“.

„Ако ова не го скрши Путин, ништо нема. Ако јас сит се исплакав, можам да размислам како му е“, продолжија коментарите.

Книгите за акцијата ги подари „Факултетот за црногорски јазик и литература“.

Фото: Туристичка организација Цетиње/Кремљин