Жителите на Белград утринава останале во шок кога поминувајќи по булеварот „Крал Александар“ виделе буквално филмска сцена.

Vo, Vo na ražnju, gradilište, Bulevar kralja Aleksandra

Имено, како што пренесува српски Курир, група работници на едно градилиште вртеле вол на ражен.

Vo, Vo na ražnju, gradilište, Bulevar kralja Aleksandra

Освен вол, се разбира, имале и се друго што им треба за една добра гозба.

Vo, Vo na ražnju, gradilište, Bulevar kralja Aleksandra

Имале прибор за јадење, маса со чаршаф, шерпи…

Vo, Vo na ražnju, gradilište, Bulevar kralja Aleksandra

Но забавата брзо била прекината.

Vo, Vo na ražnju, gradilište, Bulevar kralja Aleksandra

На градилиштето стигнала Комуналната полиција да ги предупреди дека со вртењето на волот им пречат на жителите од околните згради, кои реагирале заради димот.