Министерот за финансии Синиша МАли се огласил на Инстаграм по повод денешниот одржан состанок на претседателите на Србија и Русија.

“Благодарејќи на договорот на претседателот на Србија Александар Вучиќ и претседателот на Руската Федерација Владимир Путин, добивме цена од 270 долари на 1000 кубни метри гас во наредните шест месеци“, напишал Мали на Инстаграм.

“Тоа ќе биде најниската цена на гас во Европа во тој период, значи за врме на престојната зима“, истакнал Мали.

“Ова можеби е и најважна вест за Србија во овој момент, вест која значи сигурно снабдување на гас, што за нашите граѓани и економија е најважно“, нагласил Мали и додал: “Тоа зборува за способноста на нашиот претседател Александар Вучиќ, како и за пријателските односи меѓу Србија и Русија…

Малкумина очекувале ваков успех на нашата земја“.

“Ова е голем успех кој на сите ни гарантира сигурна зима и сигурна иднина…“- напишал Мали на Инстаграм