Саша П. (47) го сокрила телото на својата мајка, Злата (75) во бањата, која починала во 2014 година, само поради нејзината пензија, која тој продолжил да ја добива, пренесуваат медиумите.

Откако жената починала од рак во 2014 година, Србинот ја „спакувал“ и ја чувал во куфер покриен со церада, пренесуваат француските медиуми.

Тој наводно и се предал на полицијата и детално го раскажал овој бизарен случај.

Тој им откри на истражителите дека неговата мајка починала од рак во 2014 година, но дека починала сама во домот.

По неговото признание, полицијата влегла во станот во 20-та област на Париз и биле шокирани од глетката што ја пронашле.

Телото било пронајдено во бањата, а нејзиниот син се обидел да ја камуфлира несреќната жена. Телото го ставил во положба на фетус и го ставил во куфер, кој го покрил со церада.

Тој признал дека телото најпрво го скрил во плакарот, како и дека користел пена за да го покрие мирисот на распаѓање, пренесуваат медиумите.

Тој наводно им објаснил на истражителите дека се одлучил за овој чин заради финансиска корист.

Француската полиција го ослободи Саша П. Како што утврди истрагата, неговата мајка не починала од насилна смрт. Затоа тој е на слобода, и ќе мора да ги врати парите што со години и ги земал од пензијата, пишуваат француските медиуми.