Мицкоски: Владата убедуваше дека потребите на граѓаните за струја ќе бидат задоволени од домашното производство, а за 23 дена од ноември, направен е увоз од 23 милиони евра

29-11-2022

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски за време на денешната посета на Кавадарци одговарајќи на новинарско прашање за состојбата со енергетската …

Предлог-законот за административни службеници прави дискриминација при одредување на платите, алармира КСЗД

29-11-2022

Комисијата за заштита и спречување од дискриминација (КЗСД) оценува дека Предлог-законот за административни службеници предизвикува „структурна дискриминација од огромни размери“, …

Мицкоски: Општинските обврзници ќе помогнат да реализираат проекти, но и ќе ја заживее берзата и нејзината ликвидност, бидејќи ќе има голем интерес од граѓаните

29-11-2022

Па неколку општини се веќе во фаза, тоа ќе ја задвижи ликвидноста на самата берза, бидејќи ќе има голем интерес …

Јанчев: Ние сме на страна на народот, во Кавадарци секојдневно се гради, а вработените од „Комуналец“ ќе добијат и 13-та плата

29-11-2022

Кавадарци во континуитет комуналната изградба ја следи со голема динамика. Како отчетна и транспарентна партија и пред се народна партија, …