Приказна за последната италијанска кралица која владеела само 35 дена: Заговарала против Мусолини и сакала да го застрела Хитлер

10-10-2021

Извонредната приказна за последната италијанска кралица, која направила заговор против Мусолини, сакала да го застрела Хитлер и владеела само 35 …

Со онакво у руки право у кампања

30-09-2021

Кога вошкараана прави избори, најмногу ќар имаат берберите ( читај ПР агенциите). Зборот ‘‘вошкараана има повеќе значења. Фантастичен епитет за …

До моите синови, и ќерки

27-09-2021

Мојот син, и мојата ќерка, и сите ќерки и синови се како моите со истото право на избор, право на …

Што бележи тефтерот

19-09-2021

Во очекување кризниот штаб на Филипче да објави зошто сме сите ние, а не он, виновни за смртноста во епидемијава, …

Пописот е шијемига Ѓура

18-09-2021

Доаѓа тип со лаптоп, и вика здраво – живо! Ок! Добродошао момак! Вели, јас сум попишувач! Браос! У руки само …

ПОДMOРНИЦИ ЗА АВСТРАЛИЈА И ЛЕКЦИЈА ЗА ПАРИЗ: Дипломатска криза без преседан – Макрон ги повлече амбасадорите од САД и Австралија

18-09-2021

Соединетите држави и Велика Британија завчера објавија дека ќе формираат безбедносно партнерство со Австралија во индо-пацифичкиот регион и ќе ја …