четврток, 24 јули 2014  ::  Бр. 15631
Маркетинг Контакт Импресум Претплата Пријатели Архива
Излегува секој ден освен недела. Првиот број излезе на 11.11.1963 год.
 
НАСЛОВНА Вести Економија Скопска Балкан и Свет Култура Life Спорт Забавна Од почеток Видео


ВО СУБОТИЦА


Награда за македонски театар за деца


На 19. Меѓународен фестивал во Суботица, Театарот за деца и младинци од Скопје ја освои престижната награда за колективна актерска игра. Ова признание е добиено во конкуренција на 24 претстави од 15 земји од светот, и тоа за претставата "Волшебникот од Оз", во режија на проф. Боњо Лунгов.

Во претставата играат актерите Нина Гачиќ, Драган Довлев, Ана Левајковиќ, Тања Кочовска, Марија Ѓорѓијовска, Петар Стојковиќ, Мартин Јорданоски и Ефтим Трајчов.

Статијата е прочитана 1011 пати. #

Зошто мојот коментар не излегува на Web страницатa?

Оставете коментар за објавената вест
Сите полиња се задолжителни!

Од кого:


Коментар: 


*Ве молиме впишете ја шифрата и притиснете испрати
ASP CAPTCHA Generator 

    

 

 

 

НАЈНОВИ ВЕСТИ
 
 

Готова првата галија
Комитите на коњ
Марфи
Човек со еден часовник секогаш знае колку е часот. Човек со два часовници никогаш не е сигурен.