Сопругата на Дејвид Бекам, славната модна дизајнерка Викторија Бекам е препознатлива по фактот дека каде и да се појави таа носи огромните очила за сонце.

Имено, таа единствено не носи очила за сонце само кога е на црвениот тепих.

Во секоја друга ситуација кога е во јавност, нејзините очи се скриени од темните и големи очила.

Причината за тоа е многу едноставна – големи темни подочници.

– Носам очила затоа што, како и повеќето мајки, останувам будна цела ноќ поради моите деца – изјавила Викторија пред неколку години.

Сепак, славната „спајсица“ додаде дека тоа не е единствената причина:

„Тие кријат многу гревови“, признала дизајнерката. болниците се преполни, кревети нема, а нема ни кислород