Вечерва се одјави и Саши Пижевски Пиже, пишуваат неговите пријатели на социјалните мрежи

Денеска во Скопје на 57 години ненадејно почина Сажо Пижевски – Пиже, поранешен член на култниот „Хавана бенд“ и скопски урбан лик. Пиже ќе остане запаметен по хитовите „Шток ми бејби“, „Дај ми, жити сè“, „Нема спас“, кои ги изведуваше заедно со Игор Џамбазов и Горан Атанасов – Зеко.

 

Пред 15 часа, Пижевски беше активен и на социјалните мрежи


Каде бе Пиже? Каде бе брате? Само пред пет дена пиевме кафе кај мене у маало. Ми збореше за Скјатос, а во очите ти светкаа тинејџерски искри на радост.

Имаше повеќе живот во тебе од сите гости во бавчата. Ми рече:

“Џамбаз, уште не и ме се дааме на копиљациве, така? Па шо бе, боље изглеаме од нив”.

Довидување, другар мој.

И сликни едно селфи од горе. Ја ќе го објавам, ти шерни го.

Тага. Збогум брате…се прости Игор Џамбазов преку инстаграм