ВИДЕО: Дарко ги малтретира пациентите во бања!

Дарко ги малтретира пациентите во бања! Прави журка секој ден, гласна музика, друштво...

Освен што прави неред во бањата, Лазиќ има големи барања.

Фолкерот после секоја терапија во бањата пушта гласна музика, неговите пријатели, вереница и семејството, прават врева постојано, доаѓаат кај него и остануваат до доцна.

- Откога Дарко дојде во Селтекс, пациентите, кои воглавно се повозрасни лица, го дочекале со зборови на подршка, а тој им рекол дек ќе се потруди со песна да им го олесни престојот. Меѓутоа како стојат работите, Лазиќ тоа го наптавил буквално. Веднаш откако се сместил во апартманот, почнал да пушта гласна музика, а набрзо почнале да доаѓаат многу пријатели и вереницата Марина. Пациентите не му забележуваат на Дарко да го прослави доаѓањето во бања, но никој од нив не ни претпоставувал дека Дарко секој ден ќе прави журки во апартманот. – вели неименувам извор.

- Дарко се однесува како да е дома, а не на лекување. Пациентите навикнати се после утринските третмани кои траат до 14 часот кога е време за ручек, легнуваат да спијат, меѓутоа Дарко секогаш им го прекинува сонот со гласна турбо-фолк музика и многумина ги иритира. Пациентите бараат Дарко да го опоменат, и ако продолжи со таквото однесување ќе биде исфрлен од бањата. Исто така тие бараат да се ограничи бројот на лицата кои доаѓаат кај Дарко на посета, кои дополнително го реметат мирот – вели изворот.

Освен што ги вознемирува пациентите, Лазиќ има многу барања.

- Дарко не сака да се храни како останатите пациенти. Секој ден прави список што ќе јаде другиот ден три оброка, кои му се служат исклучиво во апартманот. Исто така побарал сам да биде со физеотерапевтите за време на третманот, и да нема контакт со другите пациенти – рекол изворот.

Инаку Дарко лазиќ за лекување во бањата Селтерс дал 4.000 евра.

Поврзани

Најнови вести

Коментари