Јелена Карлеуша е една од најпознатите и најконтраверзните пејачки на Балканот, и не е чудно што секоја вест за нејзе предизвикува големо внимание во јавноста, но виц кој излегол за неа, малкумина ги оставило рамнодушни.

Иако многумина тврдат дека рокот е жарн кон кој би требала да се сврети, Јелена Карлеуша сепак одлучила дека нејзиниот вистински предизвик е поп-фолкот, кој ја однел толку далеку што е позната и надвор од Балканот, со што пред неколку години во странските списанија и портали ја нарекле српска Леди Гага, а тоа на пејачката исклучиво и импонирало

Вицот гласи:

Карлеуша слушнала дека риболовот е добар за интелектуален напредок бидејќи многу се размислува додека се лови.

Издубчила дупка во мраз и се фрлила на медитација и активно размислување.
И приоѓа човек и вели: “Госпоѓо, немој тука да ловете, сметате на други“.

Таа му одговара: “Ма носи се… Јас сум бре ЈК, можам да правам што сакам. А кој си ти да ме бркаш од тука, гнидо?!“

Човекот и одговорил: “Јас сум чувар на ова лизгалиште…“