Пејачките Јелена Карлеуша и Светлана Цеца Ражнатовиќ се појавија денеска на суд, а порталот Република објави записници од нивните изјави.

Како што се наведува, Цеца ги објаснила причините за обете тужби, во кои изјавува дека Карлеуша ја нарекувала глупава и убиец.

„Останувам и на двете приватни тужби што ги покренав против Јелена Карлеуша, а кои се однесуваат на нејзините јавни дејствија во периодот од 27 до 31 мај 2017 година и 25 август 2017 година, бидејќи нејзините зборови длабоко ме повредија, како и моето семејство, и таа ги упати ваквите зборови преку медиумите.

Јас сум јавна личност, па поради објавувањето на сè што рече за мене, моето семејство прво ме праша зошто не ја негирав или преземав нешто против Јелена Карлеуша, а потоа пријатели и новинари ме повикаа да ги коментирам невистините и навредите што Јелена раскажа за мене. Никогаш не сум била во конфликт со неа. Никогаш јавно не ја повикав или ја коментирав.

Јелена коментираше за моите постапки на сцената и мене лично веќе 20 години, па длабоко ме трогна нејзините тврдења дека нарачав убиство на нејзиниот поранешен свршеник, дека сум била убиец, дека имам крвави раце, дека сум наложница на Земунскиот клан, дека јас сум лоша мајка и сите други реченици наведени во приватната тужба бидејќи нејзините тврдења се без никакви основи и докази за кои морав да зборувам јавно. Одлучив да покренам две приватни тужби затоа што верувам во институциите на системот и судот и сакам да го остварам своето право преку судот “, рече Цеца, а пишува Република.

„Што се однесува до нејзините наводи дека сум глупава како кучка и дека немам лично мислење, сметам дека зборовите длабоко ме навредија и ме повредија, имајќи предвид дека пред тој датум новинарите ме прашуваа за што размислувам за вакцинација против сипаници, бидејќи во тоа време имаше епидемија на сипаници и го презентирав моето лично, а не професионално мислење за вакцинирање на деца и истакнав дека ја поддржувам секоја вакцинација против секоја болест, дури и сипаници и дека како мајка ги вакцинирав сите деца. Дека истото го стори и сестра ми, која е мајка на четири малолетни деца “, продолжи Цеца, пишуваат споменатите медиуми.

„Во врска со она што го реков, и повторувам дека некој што кажува такви невистини има потреба од невропсихијатриско вештачење, и понатаму мислам така. Навистина, не можам да разберам дека јавна личност упатува такви невистини и навреди кон друга јавна личност, според мене, нормална личност не може да го стори тоа. Поради овие зборови пред овој суд, постапката ја водеше истиот судија, а во таа постапка бев ослободена од обвиненијата“, се наведува во записникот од разговорот, пишува Република.