Веста дека утрово ненадејно починал, младиот фолк пејач на групата Амајлија од Скопје Виктор Барбутов ја потресе домашната јавност.

Веста по социјалните мрежи ја споделуваат негови колеги кои во неверување се простуваат од него, а, како што се наведува, Виктор немал здраствени проблеми. Синоќа се пожалил на главоболки и бил однесен на брза помош каде и починал најверојатно од мозочен удар.

Виктор беше член и на поранешната група Фантазија каде ја отпеја песната „Земјо пресвета“.