Иако важи за една од најпосакуваните пејачки на естрадата, Теа Таировиќ тврди дека нема момче, но има, како што вели, симпатија.

И се допаднал еден фудбалер кој го забележала на телевизија.

– Сама сум. Некогаш треба да сретнеш некого некаде за да не бидеш сам. Јас немам време. Имам симпатија од телевизија. Еден спортист е во прашање, фудбалер. Не се знаеме, тој е многу помлад од мене. Има 20 години – открива Теа за „Хајп“.

Инаку, ова не е првпат на Теи Таировиќ да и падне во око некој спортист, минатата година и се допадна кошаркар кој исто така е помлад од неа.

– Имам симпатија, станува збор за кошаркар кој никогаш не сум го видела во живо. Ќе ви кажам само дека е шест години помлад од мене и дека тоа е платонска љубов – изјави тогаш таа за „Информер“.