Синот на Зафир Хаџиманов, Васил, се огласи по смртта на татка си и со емотивно обраќање им се заблагодари на сите кои се простија од легендарниот македонскиот уметник кој почина од последици на Ковид-19 во Белград.

-Денеска почина мојот татко Зафир. Неговото големо срце не успеа да ја добие битката со оваа ужасна болест. Позади себе остави вистинското богатство, од песните што така мајсторски лесно ги интерпретираше, преку неговите многубројни и разновидни композиции, книги поезија и проза, па се’ до неповторливите улоги во театар и на филм. Но, пред и над сè, на своето семејство и на најблиските секогаш несебично им ја даваше својата неизмерна љубов, внимание и поддршка. Неговиот непобедлив дух, способноста да се снајде во секоја ситуација и да остане на нозе, енергијата се’ што работи секогаш да го прави тоа со целото свое битие, а притоа и истовремено да биде врвен шмекер.. Тоа мора да се памети. Да се памети и да се почитува! Те сакаме тато и засекогаш ќе ни недостасуваш! – напиша Васил на „Фејсбук“.

Danas je preminuo moj otac Zafir .
Njegovo veliko srce nije uspelo da pobedi bitku sa ovom groznom bolescu.
Za sobom je…

Posted by Vasil Hadzimanov on Saturday, March 27, 2021