Ела Дворник објави видео на својот профил на „ТикТок“ во кое ја опишува својата прва причест, во кое доживеала да свештеникот ги навредува и неа и нејзиниот сега починат татко, познатиот музичар Дино Дворник.

„За жал, вистината е од збор до збор. Јас сè уште верувам дека верата нема никаква врска со црквата“, рече таа во описот на видеото.

„Јас се подготвував за првата причест: Пречесен, зошто толку ги мразиш сите? Зар не е верата за слободата и љубовта? Зарем Бог не ги сака сите свои деца?“, напишала Ела во првиот дел од видеото.

„Пречесниот: Не можете да се причестите. Татко ти е наркоман и зрачиш со негативна енергија. Ќе им соопштам на родителите дека те бркаме од веронаука “, додаде Ела, цитирајќи го свештеникот.

„Искрено, тие дури и не сакаа да се причестам. Мојата прабаба им забрани на сите да одат во црква, бидејќи во Првата светска војна им даваше на свештениците злато за леб и на крајот сите за малку ќе умреа од глад. Војниците помогнаа таа ги храни децата. “Јас сум единствената која имаше малку верба, но сега ми е јасно зошто ни забрани да ја посетуваме црквата. Бог нема никаква врска со тебе”, рече Ела на крајот од видеото.

@elladvornikNazalost istinita prica od rijeci do rijeci. I dalje vjerujem da vjera nema veze s crkvom #croatia #hrvatska #serbia #srbija #bog #vjera #crkva♬ Fuck You (Very Much) – Miley Lynn

Ела им се обрати на своите следбеници на оваа тема.

„Јас ги почитувам сите ваши вери, но не ги почитувам институциите што ги искористуваат. И знам,” има добри “, но тие ме повредуваат. Ако верувате во Бог, молете му се дома, сакајте се подеднакво , и во црква и дома“, рече таа.