Пејачката Таља Савиќ неодамна купила стан во Смедерово, во кој живее со синовите Максим и Ѓорѓе.

Таа успеала да ги втари синовите од Австралија, и сега уживаат во новиот дом, а најмногу се шушкало дека Тања не купила само еден стан, туку цела зграда.

– Каква цела зграда, поготово со месеци не работев. Кога се ослободив од сите стравови и почуствував дека мојот живот никој не го контролира, Како Господ да ја спушти раката на мене и рекол: “Девојќе, следи ме, верувај ми, се ќе биде во ред“.
По огласи гледав станови, сметав што себеси можам да си дозволам, прашував што може на рати – рекла пејачката.

Тања се осврнала и на разводот од сопругот Душан.

– Тоа ќе биде по куса постапка. Спрема австралиските закони, на сопружниците им се остава една година да размислат и евентуално да се смират. Позади нас има повеќе од една одина, така што нема да има проблем – рекла Тања.