Откако дознаа за смртта на легендарниот музичар Ѓорѓе Балашевиќ, неговите сограѓани, жителите на Нови Сад, почнаа спонтано да се собираат пред неговиот дом.

Почитувачите на неговото дело палат свеќи и оставаат цвеќе во чест на Балашевиќ, пред неговата семејна куќа во Нови Сад.

Полицијата која е присутна единствено ги замолила присутните да ги почитуваат епидемиолошките мерки, да држат дистанца и да носат маски.