Марина Туцаковиќ ја загуби битката со болеста на 67 -годишна возраст. Несомнено, таа е најпознат текстописец на овие простори, автор на најголемите хитови, Марина остави белег на музичката сцена во целиот регион.

По тој повод, говореше и пејачката Неда Украден, која за ТВ Прва изјави дека повеќе не може да одговара и да зборува, како што вели, за големите луѓе кои не напуштија во последните неколку месеци.

„Марина Туцаковиќ не го напушти животот на обожавателите кои ја сакаа нејзината музика и кои соработуваа со неа засекогаш“, вели Неда Украден.

Исто така, пејачката Неда Украден додаде дека музичкиот текстописец Марина Туцаковиќ соработувала со луѓе од цела поранешна Југославија и дека нема некој што не ја обожавал.

Марина беше како ластовичка, вели Неда, ги примаше сите и сакаше да се дружи со луѓето со кои работеше.

„Има малку зборови што можат да ја опишат нејзината работа“, рече таа за ТВ Прва.

Имаше голема почит кон своите соработници и воопшто не беше суетна, вели Неда.

За самиот крај, Неда Украден емотивно изјави дека на сите сигурно ќе им недостасува Марина Туцаковиќ, особено луѓето што ја почитуваа и сакаа нејзината работа, но и таа како личност.

За време на својата долга и богата кариера, Марина Туцаковиќ напиша бројни хитови, а за само еден стих од песната „Зора је“, изведена од Неда Украден, наводно заработила огромна сума пари.

Пејачката Неда Украден еднаш откри кој е најскапиот стих што и донесе на Марина повеќе од 100.000 евра.

Песната за мене ја напиша покојниот Ѓорѓе Новковиќ, а ние двајца неколку пати се расправавме за насловот на песната. Прво ја викавме „Јован, зора е“, потоа „Милане, зора е“. Последната и последна верзија е „Зора е“. На крајот, ја повикав Марина Туцаковиќ, која напиша само еден стих, а тоа е: „Суза је из ока канула “. Тој стих и  донесе над 100 илјади евра “, рече еднаш Неда.