– Влегов во еден бутик и пробував неколку работи. Една работа избрав, а бидејќи размислував околу бројот, притоа во рацете имав некои ќеси од претходното пазарење, откако платив си излегов со закачалката на рака. Алармот почна да пишти, јас не ни сфатив што е кога видов срам ме изеде. Се обрукав за ситни пари, вели Вања Мијатовиќ, една од најангажираните пејачки во соседството.

Што уште кажа за Скопје и Охрид, а богами и која и е најголемата желба поврзана за нашата земја, а сето додека седеше на жешкото столче, погледнете во видеото во продолжение: