Претставничката на Албанија, Анџелија Перистери беше дел од втората евровизиска полуфинална вечер, а многумина во соседството го коментираа нејзиниот костим кој е сличен на оној на Карлеуша од 2016 година.

Очигледно креаторот на Анџелија инспирација за сребрената комбинација нашол во костимот на Јелена, што таа го носеше кога се појави како специјална гостина на концертот на Саша Матиќ.

„Анџелија костимот веќе ти е виден на Карлеуша“, „Албанката ја ископирала Карлеуша“, „Кому му се привидува арлеуша?“, „Не можам да верувам дека Албанката го украла костимот на Јелена од концертот на Саша Матиќ“, „Кога ја видов оваа Албанката во глават ми се појави Карлеуша“…. ова се само некои од коментарите по социјалните мрежи.

Но очигледно Анџелија инспирација не наоѓа само во Јелена, туку и во Брена.

Ова е изданието на Јелена:

А ова е комбинацијата позајмена од Брена: