Горан Бреговиќ според сите проценки е фатален маж за жените, бидејќи иако со години е во стабилен брак, доживеа две дами да се караат околу него.
Инцидентот се случил во Париз, кога водачот на Оркестарот за венчавки и погреби наводно имал тајна врска, прво со една, а потоа и со друга девојка.

– Бреговиќ добро го крие приватниот живот. Се откриваат некои емотивни тајни, но тоа се случува многу ретко. Не се експонира, се грижи каде и со кого се појавува и патува. Сепак, тој не можеше да контролира една ситуација. Станува збор за тоа дека со месеци бил во паралелна врска со две жени. И двете ги сакаше и почитуваше на свој начин и не можеше да ги остави. Нема да навлегувам во тоа каков е неговиот брачен живот. Тој со години е во стабилна заедница со сопругата, но со сигурност можам да ви кажам дека две жени се закрвија поради него. Кога едната дознала за другиот настанал хаос. Како ја добила таа информација, не знам, но ем добро се скарале ем се испотепале, па обезбедувањето во хотелот морало да ги раздвои – вели изворот.

Според него, познатиот композитор бил во шок кога љубовниците го разоткриле.

– Музичарот не знаеше што го снашло. Им кажал што може да им пружи, но очигледно не и да се гледа со двете во исто време. Има сопствен имот во Париз каде престојува, им изнајмува хотел на своите љубовници. Едната проверила на Инстаграм дека е во Париз, па другата ги повразала работите и дошла во хотелот, каде трпеливо го чекала да се појави. За среќа на Бреговиќ, тој ден имал концерт, па не ја видел. Летаа пердуви, обезбедувањето мораше да реагира и да ја исфрли девојката од зградата. После тоа си праќале заканувачки пораки, се навредувале, понижувале и се расправале за Брега. Кога видел дека ѓаволот ја однел шегата, се повлекол од двете приказни бидејќи не сакал ова да се дознае. Сепак, пукна бруката и тоа стана главна тема. Извесен период не беше во контакт со ниту еден од нив, но кога страстите се смирија, тоа беше заборавено и одвреме-навреме повторно ги гледаше и двајцата – заклучува изворот.

Инаку музичарот ја запозна Џенана во 1977 година, кога имала само 16 години.

Љубовта пламна на прв поглед, а миленикот на жените реши да се смири и да ја официјализира нивната врска во 1993 година и оттогаш уживаат во хармоничен брак.