Анџелина Џоли го обвини поранешниот сопруг Бред Пит за семејно насилство. На 12 март, таа однесе докази пред судот што ќе ги потврдат нејзините зборови. Анџелина и Бред се разведоа од септември 2016 година, а новите докази би можеле да дадат „ново светло“ на приказната.

Извор кој е добро запознаен со нивната ситуација, тврди дека Анџелина од почетокот на разводот агресивно го нападнала Бред и го „оцрнувала“ како сопруг и татко, а овој „нов доказ“ е најдобар пример за тоа. Анџелина не се плашеше од ништо, дури ни од вклучувањето на нивните пет малолетни деца во разводот и да ги донесе на суд да дадат изјава, Бред ги малтретираше.

Изјавите ги дадоа Пакс (17), Захра (16), Шајло (14) и близнаците Нокс и Виен (12).

Анџелина и Бред се венчаа само две години пред да поднесат барање за развод во септември 2016 година.

Судскиот процес е исклучително тежок, бидејќи Анџелина уште од самиот почеток го оспори старателството на Бред над децата. Актерот дури беше под истрага за наводен инцидент што му се случил на Медокс, кој во тоа време имал 15 години. Инцидентот наводно се случил во приватен авион, а истражителите не докажале ништо, а Бред бил целосно ослободен од сите обвиненија.

Таа го обвини дека имал врска со Медокс во приватен авион. Ништо досега не е докажано.

И покрај тоа што беше ослободен од сите обвиненија, на Бред повторно не му беше дозволено да ги гледа децата. Само во 2018 година судијата и наложи на Анџелина да осигура дека децата ќе поминат доволно време со својот татко. На тој начин, Бред доби делумно старателство над децата.

На парот им беше наредено да ги исклучат децата од судењето, но Бред сепак имаше проблеми со Анџелина со цел да ги види децата.

Во октомври 2020 година, судскиот спор за развод меѓу Бред и Анџелина конечно стигна до судот, а актерот побара заедничко старателство над децата. Сепак, адвокатот на Анџелина, Прија Сопори, во договор со адвокатот на главната актерка Саманта Блеј, поднесе барање за повлекување од случајот, а потоа повторно беше одбиено да се појави пред судијата!

Новите документи што Анџелина ги достави, без оглед дали се точни или не, само значат дека судењето повторно ќе се одложи.