Нучи и Војаж ја отворија церемонијата со изведба на свои песни. Инаку, Војаж на ова доделување се најде во улога на водител, а партнерка му е Мими Мерцедес.

Девито ја доби наградата за рап-траката од машки изведувач, кој им се заблагодари на своите соработници, семејството и себеси. Сара Џо и Албино му ја врачија наградата. Одличен настап имаше и Зера, кого публиката го поздрави со голем аплауз. Фокс и Анџелина го доделија треп-бројот на уметник, а тој ѝ припадна на Николија Јовановиќ, која дојде со сопругот Реља Поповиќ. Црни Церак ги воодушеви сите со својот настап.

Војаж и Нучи победија во категоријата new age collaboration.

Настапи и Николија, облечена во црвен латекс и танцувајќи околу шипка.

Наградата за поп-фолк песна ја доби старата постава на групата Ураган, а на сцената заедно се појавија Сања, Ивана и Ксенија.

Наградата за албум на годината ја доделија поранешната Ураганка и Нучи, а ја доби Милица Павловиќ. Нејзиното ЦД „Посесивна бивша“ доби најмногу гласови.