Бившата сопруга на Милутин Мркоњиќ е Драгана Даша Мркоњиќ, која со години работела како адвокат, а подоцна и како судија.

Во брак биле повеќе од 30 години, а со оглед на тоа дека порано Мрка бил извикуван како човек кој бил во врска со многу жени, тогашната негова сопруга, Даша, дала неочекувана изјава за медиумите.
– Слушајте, мојот маж е швалер и не се лутам – порачала тогаш.

И покрај разделбата тие останале во добри односи, а често и се гледаат. Медиумите пишувале дека Мрка секогаш за неа се грижел, како и тоа дека таа е голем фан на Ана Бекута. Дури и тие двете наводно биле во добри односи.

– Навистина немам ништо против тоа да се гледаат. Го почитувам неговото минато, како и тој моето. Ние работите уште од стартот ги поставивме на вистинско место. Не ми паѓа на памет да му бранам да се гледа со неа. Таа е сама и нема никого, рекла порано Бекута.

– Никогаш не сум била љубоморна, и нема причина сега да бидам. Јас сум совесна жена. Со љубовта не калулираме. Се однесуваме онака како се чуствуваме. Ни одговара што сме постојано заедно. Еден со друг се негуваме колку што е тоа можно во овие години, рекла Ана.