Пејачот Жељко Бебек, поранешен член на групата „Бијело дугме“, неодамна откри неколку интересни работи за себе, а меѓу другото, призна дека Жељко не е неговото вистинско име.

– Јас сум всушност Желимир, но никој никогаш не ме нарекува така. Тоа е наведено во документите и кога луѓето ќе го прочитаат во документите, тогаш велат „Мислев дека си Жељко “. Кога соработувавме овде во студиото, и ако сакавме да објавиме на Инстаграм дека работиме заедно, тогаш ќе пишувавме Бранимир, Желимир и Звонимир. Мировници, миротворници – рече тој, мислејќи на неговиот соработник Бранимир Михаљевиќ и неговиот син Звонимир, со кои сними дует.

Тој исто така откри дека луѓето честопати погрешно мислат дека тој е роден во Бугојно.

– Неверојатно е дека толку многу се дискутираше. Ова е веројатно затоа што некој напиша на Википедија дека сум роден во Бугојно. Вистина е дека имав пошироко семејство во Бугојно. Јас често одев таму како дете а потоа некои луѓе од Бугојно на Википедија го напишаа тоа мислејќи дека сум роден во Бугојно. Всушност, моето потекло е од Херцеговина, од Вељак и сум роден во нашето прекрасно Сараево – истакна Бебек на подкастот на Вечерњи лист.