Се посилни се гласините помеѓу Марија Шерифовиќ и Џејла Рамовиќ дека постои тајна врска која тие ја чуваат далеку од јавноста. Победничката на “Ѕвездите на Гранд“ со месеци престојува во станот на својата менторка кога и да е во Белград.

Така во видеото кое членот на жири во “Ѕвездите на Гранд“ го снимила во својот дом после хуманитарниот концерт на кое и гостувала Џејла се гледаат чизмите на Рамовиќ, која неколку дена предходно ги носела на доделување диплома на нејзината сестра во Мостар. Како што се дознава, таа на концертот дошла од Горажде, но ја виделе и пред тоа, кога Марија го испратила својот возач во Мостар да ја доведе Џејла во Белград.

Дека Марија и Џејла не водат сметка за тоа дека некој би можел да се посомнева во нив е нивното заедничко зимување на Јахорина во декември 2010 година. Внимание привлекла и снимка од хотелска соба каде што Шерифовиќ снимала за свое стори, а во позадина на кревет се гледаат два пара пижами. Џејла дури објавила селфи од апартанот, на кое носи иста пижама, но набрзо го избришала. Нивните фанови биле ажурни, па ја симнале таа фотографија, при што Марија морала веднаш да реагира.

Тие две во август 2019 година биле заедно во Марбел, но интересно е што тоа што Марија, додека се уште траел натпреварот, пред сите донела торта за Џејда и и честитала роденден. Инаку доста се шпекулирало дека Рамовиќ запишала економки факултет во Барселона, а не во Белград, за таму да се бидат почесто заедно, без страв дека некој би можел да ги слика.