Северина конечно проговори јавно за нејзиното експлицитно видео кое во јавноста се појави во далечната 2004 година. Имено, пејачката во исповедта за хрватските медиуми рекла дека е свесна оти повредила некои луѓе, како и дека единствените луѓе на кои им должи извинување се децата и сопругата на тогашниот партнер Милан Лучиќ.

– Сакам да им порачам на младите девојки да бидат внимателни и да внимаваат што прават. Свесна сум дека постојат три личности коу ги повредив и сакам да им се извинам. Тоа се децата и сопругата на мојот партнер од тоа видео. Тоа се единствените личности на кои морам да им се извинам, рекла пејачката.

Признала и дека е изненадена што никој од таа 2004 година не ја споменал болката на тие деца, а сега сите се заинтересирани како сето ќе го доживее нејзиниот син кој во тоа време не ни бил роден.

– Свесна сум дека кога-тогаш мојот син ќе се сретне со тоа и тоа го имам на ум од почетокот. Кога ќе проценам дека е време, сама ќе му кажам и би сакала за тоа да чуе од мене, рекла Северина.